≡ Menu

Vikend paket v Budimpešti

Radi spoznavate nove kraje? Ste ljubitelj dobre hrane in pijače? Kaj pa večerne zabave, rock koncerti in večdnevni glasbeni festivali – vse to in še več lahko doživite z vikend paketom v Budimpešti.

Največje mesto na Madžarskem se nahaja nekaj več kot 500km od Ljubljane. Najlažje in najhitreje jih »preštejemo« z avtomobilom ali kombijem, odvisno od velikosti skupine, ki potuje. Ne pozabite tudi na udobje avtobusa ali vlaka, če čas ni problem.

Potepanje po nekdanjih Budimu in Pešti je najlepše v starih mestnih četrtih ob Donavi, kjer se poleg večjih znamenitosti nahajajo raznovrstni hostli in apartmaji, mnogi v prelepih starinskih hišah. Predlagamo nastanitev v predelih Belváros, Erzsébetváros ali Terézváros, kjer so trgovine, znamenitosti, restavracije in zabava na dosegu rok. Ob bivanju v preostalih predelih pa svetujemo uporabo podzemne železnice.

Mesto krasijo prekrasne baročne in romantične zgradbe, zato vikend paket v Budimpešti zagotovo namenite ogledu Budimskega gradu, trga Herojev, cerkve sv. Štefana, čudovitih mostov, parlamenta ob Donavi …

Zvečer se popeljite z ladjico po Donavi in si oglejte Budimpešto v drugačni luči. Obvezno si vzemite čas za raznoliko madžarsko kuhinjo in kozarec tokajca. Veliko zanimivega dogajanja nudi tudi največji evropski glasbeni festival Sziget. Če si vikend paket v Budimpešti popestrite še z kopanjem in sproščanjem v termalnih kopelih, vam zagotovo ne bo žal.
Booking.com